Sähköpostimarkkinointi elää ja voi hyvin tulevaisuudessakin

Olet todennäköisesti kuullut sosiaalisen median syövän sähköpostimarkkinoinnista osuuksia. Ja että sosiaalinen media tulee korvaamaan sähköpostin markkinointikanavana. Todellisuudessa ihmiset tai yritykset eivät kuitenkaan ole luopumassa sähköpostin käytöstä, eikä kaikkia tietoja haluta jakaa verkossa. Sähköpostimarkkinointi on turvallisin kohdennetun markkinoinnin kanava.

Sähköpostin käyttö ei ole poistumassa mihinkään, eikä sitä olla hylkäämässä tärkeimpänä viestintävälineenä.

Sähköposti on olennainen osa useimpien ihmisten elämää. Maailmanlaajuisesti käytetään yli 5,5 miljardia sähköpostitiliä ja määrä kasvaa edelleen vuosittain. Sosiaalisen median suosiosta huolimatta sähköposti koetaan turvalliseksi ja yhdeksi tärkeimmistä viestinnän työkaluista.
Sähköpostin käyttäjiä on jopa enemmän kuin sosiaalisen median käyttäjiä. Näin ollen, sähköpostimarkkinoinnilla tavoittaa kohderyhmän edelleen parhaiten.
Forrester Research raportoi, että 90 % sähköpostista toimitetaan aiottuun postilaatikkoon, kun taas vain 2 % yrityksen Facebook -seuraajista näkee yrityksen viestit heidän uutissyötteissään.

Sähköpostimarkkinointi on siis yksi tehokkaimmista ja kustannustehokkaimmista digitaalisen markkinoinnin muodoista. Oikein tehtynä se toimii sekä BtoC- että BtoB -markkinoinnissa.

Pitää kuitenkin muistaa, että sähköposti ja sosiaalinen media eivät ole täysin erillisiä kanavia. Ne voidaan yhdistää toimivaksi markkinointikokemukseksi. Tavoitettavuus ja sitoutuminen tehostuu yhdistämällä eri markkinointikanavat.
Sähköpostilla ja sosiaalisella medialla saavutetaan luontainen yhteys. Markkinoinnissa yksi plus yksi on useimmiten enemmän kuin kaksi.

Tulevaisuus

Mukauttaminen on välttämätöntä sähköpostimarkkinoinnissa

Riippumatta siitä, kohdistuuko sähköpostimarkkinointisi yksilöihin vai yrityksiin, yksi asia on edelleen varma: ihmiset haluavat tuntea, että heidän erityistarpeensa ja kiinnostuksensa on otettu huomioon. Vastaanottajat poistavat todennäköisemmin sähköposteja, jotka ovat liian mainostavia tai jotka eivät liity heidän kiinnostuksen kohteisiinsa. Ne voidaan myös helpommin merkitä roskapostiksi.

Muutoksessa mukana pysyminen on välttämätöntä digitaalisen markkinoinnin nopeatempoisessa maailmassa. Sähköpostimarkkinointi ei ole vain selvinnyt kasvavassa markkinoinnin tarjonnassa, vaan myös menestynyt hyvin sen mukautumiskyvyn ja kekseliäiden ratkaisujen vuoksi.

Jotta pysyt kilpailussa mukana, sinun on oltava avoin uudelle ja tietoinen suuntauksista ja muutoksista, jotka määrittelevät sähköpostimarkkinointia.

Turvallisuus

Yksi sähköpostimarkkinoinnin kiistattomista eduista on turvallisuus

Sähköpostimarkkinointi on muuttumassa, samoin kuin turvallisuutta ja yksityisyyden suojaa koskevat määräykset.
Erilaiset suojaustoimet ovat kaikki kaikessa sähköpostimarkkinoinnista puhuttaessa.
GDPR-tietosuojavaatimukset vaikuttavat sähköpostimarkkinointimenetelmiin ja -työkaluihin.
Emailerin kaikki palvelimet sijaitsevat Suomessa ja ovat tarkasti valvottuja. Emailerista löytyy käyttäjälleen GDPR:n mukaiset toiminnot. Lisäksi palvelua käytetään salatun HTTPS-yhteyden kautta kaksivaiheisen tunnistautumisen avulla (2FA). Tämä varmistaa, että kaikki tiedot pysyvät turvassa.

Mihin kaikkeen sähköpostimarkkinointi sitten meitä tulevaisuudessa viekään, varmaa on, että sähköpostimarkkinointi elää vahvasti. Ja se elää digitaalisen kehityksen myötä ja imussa.

Haluatko kuulla lisää sähköpostimarkkinoinnista ja palvelustamme?

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun pian yhteydessä.
Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytäntömme.