Gmailin uudet vaatimukset sähköpostin lähettäjille

DKIM, SPF ja DMARC-tietueiden merkitys korostuu.

Alkaen 1. helmikuuta 2024 Google asettaa uusia vaatimuksia massasähköpostien lähettäjille varmistaakseen Gmailin postilaatikoiden luotettavuuden ja turvallisuuden vastaanottajille. Myös Yahoo on ottamassa vastaavat vaatimukset käyttöönsä.


Muutokset ovat suunnattu erityisesti lähettäjille, jotka lähettävät Gmail- ja Yahoo-osoitteisin yli 5 000 sähköpostia päivässä, mutta vaikuttavat myös tätä vähemmän lähettäviin.

Uudet vaatimukset:

Jatkossa sähköpostin lähettäjien, jotka lähettävät Gmail-osoitteisiin yli 5 000 sähköpostia päivässä, on otettava käyttöön sekä SPF- että DKIM-todennus omalla verkkotunnuksellaan. SPF auttaa tarkistamaan, että viesti on lähetetty sallitusta lähteestä, kun taas DKIM varmistaa sähköpostin alkuperän ja eheyden.

Lähettäjien, jotka lähettävät päivässä yli 5 000 sähköpostia Gmailiin, on nyt asetettava verkkotunnukselleen DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance)-tietue, jonka vähimmäistaso on p=none. DMARC yhdistää SPF:n ja DKIM:n, ja se antaa verkkotunnuksen omistajalle kattavan kuvan sähköpostien todennuskäytännöistä. 

Termien selitykset tämän artikkelin lopussa.

Alemmat vaatimukset alle 5 000 sähköpostin lähettäjille:

Gmailin näkökulmasta alle 5 000 sähköpostia päivässä lähettävillä on hieman väljemmät vaatimukset. Näille lähettäjille riittää Gmailin näkökulmasta joko SPF- tai DKIM-tietueen käyttöönotto.

Vaikka nämä ovat riittäviä, on kuitenkin suositeltavaa ottaa käyttöön molemmat, SPF ja DKIM, parantaakseen sähköpostin lähetyksen turvallisuutta ja varmistamaan viestien luotettavan toimituksen.

Miksi nämä muutokset ovat tärkeitä?

Ja miten voit tarkistaa Emailerissa ovatko asetukset kunnossa?

Google pyrkii tekemään Gmailin postilaatikoista turvallisia ja luotettavia vastaanottajille. SPF, DKIM ja DMARC yhdessä luovat vahvan suojan sähköpostien väärentämistä vastaan ja varmistavat, että vain oikeutetut lähettäjät pääsevät perille.

Näiden uusien vaatimusten myötä on tärkeää, että lähettäjät tarkistavat ja päivittävät nykyiset sähköpostin todennus- ja lähetysohjeistuksensa. Tämä varmistaa, että sähköpostinne menevät perille vastaanottajille myös tulevaisuudessa.

Tarkistat Emailerissa käyttämienne lähetysdomainien tilanteen kätevästi Emailerin asetusten Domainit-näkymästä. Mikäli huomaat jossain lähetysdomainissanne puutteita, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Miten voit näiden lisäksi vaikuttaa viestiesi perillemenoon?

Emailerissa lähetettävien viestien perillemenoon vaikuttavat myös monet muut tekniset asiat, joista me huolehdimme taustalla. Voit myös itse vaikuttaa viestien perillemenoon esimerkiksi viestin sisältöön liittyvillä valinnoilla. Lue 7 vinkkiä tehostaaksesi uutiskirjeidenne perillemenoa:

Termit selitettyinä:


SPF (Sender Policy Framework): Sähköpostin todennusprotokolla, joka auttaa varmistamaan, että viestit tulevat oikeutetuilta lähettäjiltä.

DKIM (DomainKeys Identified Mail): Sähköpostin allekirjoitusprotokolla, joka varmistaa viestin alkuperän ja eheyden.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance): Yhdistää SPF:n ja DKIM:n, tarjoaa näkyvyyttä sähköpostien todennuskäytäntöihin ja estää väärentämistä.

 

Artikkelin kirjoittaja on Emaileri Oy:n System Specialist Antti Sahla.

Haluatko kuulla lisää sähköpostimarkkinoinnista ja palvelustamme?

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun pian yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytäntömme.