Tavoita tehokkaasti sähköpostilla

Tavoita tehokkaasti sähköpostilla vuonna 2022

Tavoita tehokkaasti sähköpostilla

Sähköposti yhdistää miljoonat ihmiset ja yritykset. Sähköpostien lähettäminen lisääntyi yli 20 prosenttia vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna (lähde: MailerLite). Verrattaessa sosiaalisen median mainontaan, sähköpostimarkkinointi tuottaa tyypillisesti parempaa tulosta sähköpostimarkkinoinnin ollessa jopa viisi kertaa tehokkaampaa kuin esimerkiksi Facebook-mainonta (lähde: Vision6). Massasta erottuminen vaatii kuitenkin taitoa ja sen vuoksi on entistäkin tärkeämpää osata tehdä laadukasta, aktivoivaa ja mielenkiintoa herättävää sähköpostimarkkinointia. Tämän lisäksi sisällön tulee olla merkityksellisistä ja tarpeeksi tiivistä. Myös kohderyhmän tarkka määritys ja viestin selkeä kiteytys ovat oleellisia asioita menestymisen varmistamiseksi.

Responsiivisuus on valttia

Sähköpostia ei lueta pelkästään tietokoneen ruudulta, vaan suurin osa sähköposteista luetaan mobiililaitteilla. Mobiilioptimoinnin tulee olla kriittinen osa strategiaa, jotta lukijalle pystytään takaamaan sama kokemus riippumatta tämän laitteesta. Materiaalin tulee olla helppolukuista yhtenevän ulkoasun ja sisällön kanssa, sekä hyvin toimivaa ilman ylimääräisiä bugeja ja erroreita.

Hyöty irti liikkuvista elementeistä

Monet yritykset hyödyntävät pieniä liikkuvia elementtejä lukijan huomion herättämiseksi. Erilaiset kuvat, gifit, liikkuvat taustat sekä videot kiinnittävät lukijan huomion tehokkaasti. Liike herättää sähköpostin eloon, mutta niiden käytössä tulee muistaa kevyet tiedostokoot ja tekninen toteutus, jotta näkyvät kaikille vastaanottajille samoin. Video- sekä Letter-in-Letter-elementit mahdollistavat laajemman sisällön uutiskirjeeseen ilman kirjeen koon kasvattamista. Näin kirje on lukijalle laajempi, ulkonäöltään tiiviimpi sekä kiinnostavat artikkelit pitävät lukijan kirjeen parissa pidempään.

Brändillä irti massasta

Ammattimaisesti luodut brändinmukaiset uutiskirjeet eroavat muusta sähköpostimassasta luoden luotettavaa ja positiivista mielikuvaa lähettäjästä. Uutiskirjeen väri- ja fonttivalikoiman tulee olla yritysilmeen mukaisia, sekä uutiskirjeen taitto tyyleineen vastata verkkosivustoa. Uutiskirjeiden tilauslomakkeet ovat osa uutiskirjeitä sekä verkkosivustoa, joten niidenkin tulee vastata yrityksensä brändiä. Lisäarvoa brändille saa muun muassa brändätyillä osoitteilla, jolloin uutiskirjeen osoitteet kantavat yrityksensä nimeä palveluntarjoajan nimen sijasta. Tämä lisää luotettavuutta ja vastaavilla yksityiskohdilla saa brändiä entistä paremmin esille.

Lähetätkö sähköposteja liian usein?

Kuinka usein viestejä tulisi lähettää, jotta vastaanottaja lukee viestit, eikä poistu lähetyslistalta? Jokainen yritys on omanlaisensa, joten yhtä toimivaa vastausta kysymykseen ei ole. Kuitenkin suurin syy sähköpostilistalta poistumiseen on liian usein saadut viestit. Vaikka otsikot olisivat toimivia ja sisältö hyvää, niin vain 15 prosenttia käyttäjistä pitää päivittäisistä viestiestä (lähde: Snov). Tulee kuitenkin muistaa, että tasainen tahti toimii parhaiten. Omnisendin tekemä tutkimus kertoo, että kerran kuukaudessa lähetetyn sähköpostin CTR (click-through rate) on 7 prosenttia ja kahdesta neljään kertaa lähetetyillä sähköposteilla CTR on 5 prosenttia. Pienin CTR saatiin lähettämällä lähes päivittäin, tuolloin CTR:n jäädessä noin kahteen prosenttiin. Toisaalta mitä useammin sähköposteja lähetettiin, sitä enemmän tilauksia tehtiin. Joten tätäkin kannattaa testata ja sitä kautta löytää sinun yrityksellesi parhaiten sopiva lähetystiheys. Tarkkaan personoidut viestit johtavat tyytyväisempiin asiakkaisiin ja useampiin klikkeihin.

Turvallisuus lisää luottamusta

Yksityisyys ja tietoturva ovat sähköpostin vastaanottajan mielessä nyt enemmän kuin koskaan. Sen lisäksi lukijat ovat entistä tiedostavampia siitä, miten heiltä kerättyä dataa pystytään hyödyntämään. Lukijan luottamus on ansaittava ja odotukset on kohdattava muutenkin kuin lupaamalla noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Yksityisyyden tulisi olla jokaisen sähköpostikampanjan keskiössä, jotta lukija tuntee olonsa turvalliseksi. Sähköpostin tilaajalle tulee myös tarjota mahdollisuus poistua helposti postituslistalta, jos tämä kokee sen tarpeelliseksi. Mahdollisuus poistumiseen luo vapauden tunteen, joka herättää luottamusta sähköpostin lähettäjää kohtaan. Me välittämme tietoturvasta, jonka vuoksi Emailerin kaikki palvelimet sijaitsevat Suomessa ja ovat tarkasti valvottuja. Lisäksi palvelua käytetään salatun HTTPS-yhteyden kautta, jonka ansiosta kaikki tiedot pysyvät turvassa.

Segmentointia ei pidä unohtaa

Sähköpostien segmentoinnista on tullut suurimpia trendejä digitaalisessa markkinoinnissa kuluneiden vuosien aikana. Kun tilaajat on segmentoitu hyvin, kohdennettujen viestien lähettäminen sujuu vaivattomasti. Segmentointi on erinomainen tapa saada lukija kiinnostumaan ja avaamaan viesti. Näin luodaan lukijalle tuttavallinen ja läheinen side viestin lähettäjään. On tärkeää, että lukija saa tarkkaan personoituja viestejä. Tämä johtaa tyytyväisempiin asiakkaisiin ja useampiin klikkeihin. Erilaisia segmenttejä ovat esimerkiksi ikä, sukupuoli, asuinpaikka, erilaiset kiinnostuksen kohteet, ostohistoria ja käyttäytyminen kotisivuilla. 

Vielä pari juttua...

On myös hyvä muistaa hyödyntää palveluntarjoajan vaihtoehtoja automaatioista. Esimerkiksi uusintalähetykset ja muistutusviestit on helppo automatisoida. Muista asentaa nimipalveluunne palveluntarjoajan DKIM- ja SPF-määritykset. Nämä asetukset kertovat vastaanottavalle sähköpostiohjelmalle, että kyseessä ei ole nimissänne lähetetty roskaposti ja näin takaavat viestillenne paremman perillemenon.

Lopuksi pari sanaa meistä

Emaileri on luotettava kotimainen sähköisen markkinoinnin ja uutisviestinnän palvelu. Emailerin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat helppokäyttöisyys, laatu ja loistava asiakaspalvelu. Ammattitaitoiset asiantuntijamme auttavat nopeasti ongelmassa kuin ongelmassa. Tarvittaessa opastamme etätuen avulla tai järjestämme etäkoulutusta tai paikallista koulutusta. Valitsemalla Emailerin tuet suomalaista työtä ja varmistat korkean laadun sekä luotettavuuden

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä meihin, niin jutellaan.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytäntömme.