Tavoita asiakkaasi tekstiviestillä!

Tiesitkö, että voit lähettää Emailerilla myös tekstiviestejä? Tekstiviesti on mainio tapa tavoittaa kohderyhmäsi ”tässä ja heti”. Tilastollisesti tekstiviestit avataan viisi kertaa todennäköisemmin kuin uutiskirje ja vieläpä aivan sen saapumishetkellä. Mutta mihin käyttöön tekstiviestin lähettäminen soveltuu?

Tekstiviesti vastaanotetaan tavanomaista uutiskirjettä henkilökohtaisemmalla tasolla, matkapuhelimeen ja siihen yhdistetään tietynlaisia arvoja. Tekstiviestiä käytetään yleensä kiiretilanteiden viestintään tai henkilökohtaiseen viestittelyyn. Yritysten mainokset tekstiviestin muodossa koetaan usein negatiivisesti, mutta siihen löytyy poikkeuksia. Listasin alle muutamia tilanteita, joissa tekstiviestit ovat lähettävän yrityksen sekä vastaanottajan kannalta arvokkaita.

Muistutusviestintä

Olette asiakkaanne kanssa sopineet tapaamisen tai olette yrityksessänne saaneet jonkin asiakasta koskevan asian valmiiksi. Tekstiviesti on oiva tapa ilmoittaa kuittaus suoritetusta toimenpiteestä tai ilmoittaa jonkin tietyn toimenpiteen ajallisen takarajan saapuvan. Tekstiviestillä voit muistuttaa asiakastasi jo sovituista asioista, ettekä menetä kauppoja asiakkaan unohduksen takia.

 

Sisäinen viestintä

Oli kyse sitten yrityksenne palkoista, palavereista tai poikkeustilanteista, tavoitat tekstiviestitse organisaationne jäsenet helposti ja tehokkaasti. Suurissa organisaatioissa sähköposti ei välttämättä aina tavoita sataprosenttisesti kaikkia vastaanottajiaan tai se voi kiireessä jäädä lukematta. Kun asialle tarvitaan kaikkien välitön huomio, on tekstiviesti siihen erittäin tehokas kanava.

 

Kriisiviestintä

Paloharjoitus, palohälytys, järjestelmävika, palvelinkatkokset tai muu liiketoimintaa rajoittava toiminta vaatii aina nopean ja tehokkaan kanavan maksimoidakseen tiedonkulun ja minimoidakseen tappiot. Kriisit eri muodoissaan kuuluvat jokaisen yrityksen toimintaan ja niistä tehokkaasti viestiminen voi yritykselle olla elintärkeää. Tekstiviestitse saat sidosryhmäsi kiinni heti akuutin tilanteen sattuessa ja asianomaiset saavat tiedon tapahtuvista toimenpiteistä.

Oletko yrityksenne viestinnästä vastaava ja mietit miten uutiskirjeviestintäänne voisi tehostaa? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.
 

Artikkelin kirjoittaja on Emaileri Oy:n Customer Support Specialist Toni-Markus Korhonen.